
سپاه حضرت ابوالفضل(ع) لرستان طی چند سال گذشته ورود خوبی به حیطه ورزش داشته و با ساخت و سازهای ورزشی و انجام برنامه های مناسب سعی در ترویج ورزش در بین پرسنل، بسیجیان و اقشار متخلف مردم را دارد.
سرهنگ محمد احمدی یگانه، معاون تربیت بدنی سپاه حضرت ابوالفضل(ع) لرستان در گفت و گوی اختصاصی با پایگاه خبری، تحلیلی ورزش لرستان به بیان فعالیت های انجام شده سپاه پاسداران در بحث ورزش پرداخت که در ادامه تقدیم حضورتان میشود.
مهمترین هدف تشکیل معاونت تربیت بدنی در سپاههای استانی چیست؟
تربیت بدنی سپاه پاسداران، در 2 عرصه فعالیت میکند؛ یکی بحث ورزش بسیجیان و دوم ورزش کارکنان و نیروهای وابسته به سپاه پاسداران.
چه برنامههایی را برای تقویت بحث ورزش در بسیج و سپاه دنبال میکنید؟
یکی از مهمترین برنامههای سپاه، توسعه اماکن ورزشی در سطح استان است. در این راستا، سال 90 طی ابلاغی که از سوی سازمان تربیت بدنی بسیج مستضعفین به ما ارسال شد، مقرر گردید در یک بازده زمانی 4 ساله تعداد 75 سالن ورزشی در سطح لرستان احداث کنیم که به فضل خدا توانستیم، بعد از دو سال از آغاز پروژهها، 90 در صد سالنها را به مرحله افتتاح برسانیم و ما بقی نیز مراحل پایانی خود را سپری می کنند.
این سالنهای ورزشی دارای چه ویژگیها و در کجاها احداث شدند؟
سالنهای ورزشی که توسطه سپاه ایجاد شدند، در 2 تیپ اجرایی میشوند، 1 سالنهای صالحین که تعداد 64 عدد در لرستان هستند و 450 متر مربع زیر بنا دارند و نوع دیگر که به سالنهای 9 دی معروف نامگذاری شدهاند، زیر بنای آنها 1000 متر مربع است. این سالنها در همه نقاط استان احداث شده و برخی از آن ها نیز در روستاها بنا شدهاند.
در بین استانهای کشور، سپاه لرستان در بحث احداث زیر ساختهای ورزشی چه جایگاهی را کسب کرده است؟
خدارو شکر در زمان فرماندهی سردار شاهرخی حمایت خوبی از بحث همین سالنهای ورزشی شد و از هنگامی که سردار کشکولی نیز فرماندهی سپاه حضرت ابوالفضل(ع) را بر عهده گرفته است، ایشان نیز دغدغه ورزش را دارند و به این حوزه نگاه ویژهای داشتهاند، همین نوع نگاه آنها باعث شده پروژههای عمرانی ما نسبت به سایر استانها شتاب بشتری داشته باشد و الان در شمار استانهای برتر کشور قرار گرفتهایم.
این سالنها فقط برای بسیجیان و کارکنان سپاه مورد استفاده قرار میگیرند؟
خیر- در این سالنها روی عموم مردم باز است و همه میتوانند از آنها استفاده کنند، اما اولویت با بسیجیان و کارکنان سپاه است.
از احداث این سالنها درآمدی نیز برای سپاه حاصل شده است؟
ما به دنبال درآمد زایی از این سالنها نیستیم، اگر این طور بود، همه آنها را در شهرها احداث میکریم، اگر سالنی نیز اجاره داده میشود، آنقدر مبلغ آن کم است که صرف هزینههای مصرفی خود سالنها میشود. این سالنها در تحقق منویات مقام معظم رهبری ایجاد شدهاند که دربحث توسعه ورزش در کشور، تاکیدات فراوانی دارند.
هم اکنون سپاه لرستان چه میزان فضای ورزشی را در اختیار دارد؟
این 75 سالن ورزشی که به صالحین و 9 دی معروف هستند 39 هزار و 800 متر زیر بنا دارند و با احتساب سایر فضاهای ورزشی که در اختیار داریم، الآن سپاه حضرت ابوالفضل لرستان 50 هزار متر از سرانه ورزشی استان را احداث کرده است.
آیا آماری در خصوص تعداد افرادی که از آنها استفاده میکنند نیز دارید؟
آمار ما نسبت به فصول مختلف سال تغییر میکند، اما به طور میانگین 20 هزار ورزشکار در رشته های مختلف ورزشی از فضاهای ما استفاده میکنند.
علاوه بر سالنهای صالحین و 9 دی، پروژه ورزشی دیگری نیز در دست ساخت دارید؟
الآن مجتمع بزرگ ورزشی مقاومت در محل پادگان حمزه خرمآباد در حال ساخت است که دارای سالنهای مسابقات 3 هزار نفری چند منظوره، استخر، زمین چمن فوتبال، پبست موتور سواری، دیواره صخره نوردی، زمین اهداف پروازی، زمین پینت بال، مجموعه سوارکاری، تیراندازی، مهمانسرا، رستوران است که امیدواریم تا پایان سالجاری مراحل احداث آنها به اتمام برسد و شاهد افتتاح آنها باشیم. البته سردار کشکولی رغبت زیادی برای احداث فضاهای ورزشی در مناطق محروم دارد و یکی دیگر از برنامههای که در دستور کار داریم، احداث سالنهای ورزشی در مناطقی نظیر پشت بازار، علیآباد و میدان تیر خرمآباد است. همچنین رایزنیهایی برای احداث پیست اتومبیلرانی را انجام داده ایم و مجوز آن در گرو تامین زمین است، که اگر دستگاه یا خیری بخواهد زمین را در اختیار ما بگذارد، پیست اتومبیلرانی را نیز در خرمآباد احداث میکنیم.
برنامه خاصی برای نگهداری و بهرهوری بیشتر از اماکن ورزشی را دارید؟
ما از سال 1392 تا کنون 400 نفر از بسیجیان را زیر نظر اساتید مجرب آموزش دادهایم و الآن، فضاهای ورزشی ما در سراسر استان توسط آنها اداره میشوند.
برنامهای نیز برای تیم داری در سطح حرفهای دارید؟
تیم داری سازوکار بودجه میخواهد، ضمن اینکه مسائل حاشیهای آن، زمان زیادی از ما میگیرد، در شرایط فعلی اولویت ما بیشتر به دنبال توسعه اماکن ورزشی و پرورش ورزشکاران است. اما قصد داریم با تاسیس باشگاه مقاومت بسیج در آینده لیگهای استانی درون مجموعهای را برگزار کنیم.
ورزش بانوان جایگاهی در برنامههای شما دارد؟
هم اکنون در برخی از فضاهای ورزشی ما بانوان نیز حضور پیدا میکنند، یکی دیگر از برنامههای ما که در این باره باید بگویم این است که در نظر داریم در هر کدام از شهرهای استان، سالن تخصصی بانوان ایجاد کنیم، تا بانوان نیز بتوانند حضور بهتری در برنامههای ما داشته باشند، البته مسابقات استانی ما برای خواهران در رشتههای تیراندازی، کاراته، جودو، تیروکمان و دوومیدانی برگزار میشود.
همان طور که اشاره کردید، ورزشکاران قابل توجهی از امکانات ورزشی شما استفاده میکنند، آیا در بحث فرهنگی برای ورزشکاران تان برنامهای دارید؟
ما اعتقاد داریم که هر ورزشکار، برای پرواز کردن، 2 بال میخواهد، یکی آمادگی بدنی و دیگری اخلاق است، چون ثابت شده است که اگر ورزشکاری اخلاق نداشته باشد، بدون شک توان رشد و محبوبیت بین مردم را ندارد، از این رو داشتن برنامههای فرهنگی همواره در سیستم کاری ما برقرار است و نمونه این را می توان در آرش مردانی جستجو کرد که سه بازوبند پهلوانی را در کشور کسب کرده است.
برنامه یا راهکاری نیز برای استعدادیابی در بین ورزشکاران دارید؟
هم اکنون چهار پایگاه استعدادیابی در رشتههای دومیدانی، جودو، تیراندازی بادی، والیبال و کشتی توسط سازمان بسیج مستضعفین تشکیل شده است که در مسابقات به کار استعدادیابی در بین ورزشکاران میپردازد که توانسته با شناسایی ورزشکاران در رشته مختلف آنان را به اردوهای تیمهای ملی معرفی کند.
گفت و گو از میلاد فاضلی
انتهای پیام/